Про мене

Моє фото
Навчаюся в Українському Католицькому Університеті на Філософсько-богословському факультеті 3 курс, перед тим закінчив ЛДУФК магістер фізичної реабілітація, тема магістерської - фізична реабілітація при розсіяному склерозі. Працював секретарем, реабілітологом, масажистом.Член організацій6 Во Свобода, Молодіжна Свобода, Сокіл, РС УКУ,член філософського клубу УКУ. Сьогодні мрію щоб мої твори стали каталізаторами суспільного оновлення. Із своїми побратимами та посестрами із філософського клубу УКУ намагаюся запровадити ТЕОЛОГІЮ ВІЛЬНОСТІ в Україні, мої представленні напрацювання у блозі входять у контекст духовного звільнення нашої нації. Прошу всіх долучитися до розвитку радянсько-меншовартісно незаангажованої студентської думки.

вівторок, 22 лютого 2011 р.

03 February 2007  Робота з аналітичного конкурсу «Європейська і євроатлантична інтеграція очима молоді»
Тема: «Україна – НАТО»

Дацків Андрій Володимирович

Відверто

Однією з вимог до роботи є «Відвертість». Моя відвертість полягає в тому, що вступати в НАТО потрібно тільки вже тому, що Росія нас там бачити не хоче!
Північний сусід є небезпечним ворогом-загарбником
(у військовому, геополітичному, культурному, духовному, економічному, інформаційному, ідеологічному, історичному… житті).
Зважаючи на те, що чужа країна з ядерним статусом зручно воєнною силою розмістилася в Криму, Україні є чого боятися! Зважте,  наша країна є геостратегічно важливою державою, яка забезпечує вихід до Чорного й Азовського морів, а також у Центральну Європу. Відтак контроль над Україною для Російського агресора дає геополітичні переваги. Тому для ядерної держави, під назвою Росія, цінність контролю над Україною може бути вартою війни.
Ставши членом Альянсу ми можем розраховувати на допомогу  26-и союзників. Вони повинні будуть консультуватись з Україною кожного разу, коли вона відчуватиме для себе небезпеку. Ворог буде знати, що загроза Україні буде розцінена як загроза НАТО.
У світі поважають сильних. Країни північноатлантичного альянсу спостерігають за економікою, політикою України, і, як тільки вони побачать, що держава стає сильною, то обов’язково запросять до себе.
Як тільки Україна закріпиться в Альянсі, Росії нічого не залишатиметься, як прийняти цей факт і жити з ним, але до того моменту антинатовська  інформаційна війна продовжуватиметься.  На гроші Кремля проросійські сили будуть організовувати швидкі, серйозні протести на кшталт таких, які були, у Феодосії.
Україна негайно повинна захистити себе! Хтось з мудрих сказав: «Велич деяких справ полягає не стільки в їх розмірах, скільки в їх своєчасності». Ці слова мають сенс в даному питанні, адже до того моменту як суспільству вдасться досягти згоди щодо НАТО,  участь в Альянсі може втратити нинішнє значення. За новим проектом НАТО перетвориться на зовсім нову глобальну систему безпеки, ставлення до якої почне формуватися з нуля.   
Україні значно вигідніше брати участь у системі колективної безпеки, аніж бути військово нейтралітетною державою. Адже забезпечення нейтралітету вимагає залучення значних фінансових ресурсів. Якщо Україна вирішить набути такий без союзний  статус, то потрібно буде переглядати чисельність армії, її структуру, необхідно буде збільшити кількість призовників на військову службу та продовжити її термін. 

Зважте,  геополітичне розташування України більш подібне до  ситуацій, у яких перебувають не європейські, а низка азійських держав. Такі країни є сусідами великих держав, мають проблеми з недоторканністю кордонів (так як і в Україні, приклад Тузла, о.Зміїний) та перебувають поблизу зон нестабільності. Самостійно, без союзів, гарантують свою безпеку такі країни, які при цьому мають потужних сусідів: Сирія, сусіди Туреччина та Ізраїль (оборонний бюджет становить 5,9% ВВП); Іран, сусіди Пакистан, Ірак (з 2003 р. – війська в Іраку) й Росія (оборонний бюджет 3,3% ВВП); Пакистан, сусіди Індія та Іран (оборонний бюджет 4,9 % ВВП) (дані за 2004 – 2005 рр.). Зрозуміло, Україна не може собі позволити виділити стільки грошей на гарантування своєї безпеки.
Аргументом економічної вигоди вступу у НАТО слугують цифри, які показують, що нейтральні країни витрачають на оборону в середньому більше, ніж члени НАТО. Це 2% ВВП у Фінляндії (яка має кордон з Росією та вихід до Балтійського моря) та 2,1 у Швеції. Європейські члени НАТО витрачають на оборону в середньому 1,7% ВВП. Більше того, на НАТО можна навіть заощаджувати, наприклад, один із членів Люксембург, витративши на оборону 0,9 % ВВП, має всі гарантії безпеки, зокрема ядерної.
В НАТО існує рекомендація, що національні витрати на оборону члена Альянсу повинні складати близько 2% ВВП. А Верховна Рада України ще у 2000 році приймає рішення збільшити витрати на оборону до 3% (правда реальні видатки у 2005 становили 1,45% ВВП).
Вступ України до НАТО матиме цілком визначені економічні переваги. Безпека й економічне процвітання прямо пов’язані між собою. Інвестори бажають мати справу лише з тими країнами, щодо стабільності та політичного майбутнього яких у них не виникає серйозних сумнівів.
Сукупний ВВП країн Альянсу становить близько 42% від світового, більше того: туди входить 8 з 10 найбільш розвинутих держав світу. Зрозуміло, що нам потрібно тягнутися до економічно сильних (хоча такими стати нам заважають запроданці горе-політики).
Уразі вступу в Альянс військові витрачатимуть гроші на товари з магазинів і на послуги сервісних фірм, сприяючи створенню нових робочих місць і поліпшенню економічного становища місцевих мешканців.
  
Відверто скажу, українців негайно потрібно інформувати щодо загарбницької політики Росії, в тому числі про її спроби завадити нам розвиватися як могутній європейській країні.


          
ЛАГО Львівська антигопівська   організація

Не будь гопом! Або неофіційна програма «АНТИГОП»

Інтервю з громадським діячем, політиком  Андрієм Дацківом.

Андрію я знаю, що ти активно боришся проти субкультури під назвою гопи. Розкажи нашим читачам, що то таке, чи хто то такі гопники?
Го́пник (инша назва гоп, гопота, називають себе пацанами) — представник пізньо радянської субкультури, яка створилася в результаті  проникнення кримінальної естетики в маси населення. Це по суті хулігани в найгіршому розумінні цього слова, яким притаманна жорстокість, злодійська діяльність. Додайте до цього незліченну кількість матюків, тюремний жаргон, низький (часом наднизький) рівень інтелекту і отримаєте гопника. Такій молоді притаманна схильність до насильства над законослухняними громадянами, постійне порушення норм поведінки будь де (вже не говорю про їхню зневагу до правоохоронних органів). 
Назви будь-ласка ще елементи стилю життя таких підлітків.
Їм притаманне часте і довге перебування на вулиці (в підїзді), вони відвідують дискотеки (чи радше гопотеки) з метою побитися. Ставлення до життя в гопників, даруйте,  пофігістичне, відсутність інтелектуальних і культурних розваг. Примітивна лексика, вживання слів паразитів, схильність до наркотиків, вживання алкоголю,  куріння – це про них. Також гопники люблять блатну музику: російський шансон, російську попсу. 
Звідки походить назва гопник?
Є три версії походження цього слова, але у будь якому разі воно прийшло з Росії. Перша версія: слово гопник пішло від словосполучень „гоп – стоп” (що означає вдарити людину по голові і забрати її речі). За другою версією у 1920-ті роки в Санкт-Петербурзі був розташований гуртожиток: Городское общежитие пролетариата (ГОП). Туди із всіх вокзалів звозили безпритульних, які блукаючи по місту займалися крадіжками, їх назвали „гопниками” по абревіатурі гуртожитку. За третьою версією слово походить від „Городское Общество Призрения”(яке існувало в Росії до революції 1917 року),  це була група людей, яка складалася з бідняків, калік, хворих та сиріт, а не з хуліганів.  
На твою думку звідки беруться такі діти, чому  появляється така молодь?
Такі діти, як правило,  із неблагополучних сімей. Батьки не надали  сімейних цінностей, відчуття взаємоповаги, чуйності, людяності,  звіти і низький  рівень культурного та духовного розвитку дітей. Часто грає роль - фактор спадковості.

В чому їхня небезпека?
Вони несуть загрозу не тільки законослухняному громадянину який іде один в ночі і потрапляє під загрозу нападу,  вони загажують підїзди, вчать молодше покоління  хибних цінностей, пропагують аморальний спосіб життя, поширюють ненормативну лексику, згодом переростають в бандитів, вбивць, гвалтівників. Звідси і пряма небезпека всьому суспільству, адже такий неформальний рух масово поширений по всій країні.


Чув, що ти розробив спеціальну програму „Антигоп” можеш розповісти про основні її положення?
Так, звичайно. Дотримуючись цієї програми можна швидше розвивати духовність, особистість, інтелект. А це дозволить перетворити гопника  в самодостатню, розумну, чесну, потрібну суспільству людину на потіху близьким і на славу Українського народу.   Щоб допомогти людині прогресувати потрібно дотримуватися таких пунктів:    
-  в першу чергу потрібно пояснити людині що це не правильно, аморально, не модно врешті решть;
- потрібно негайно  змінити оточення,  допомогти зрозуміти, що він вартий кращого (скажи мені хто твій друг і я скажу хто ти). Влаштувати поїздку, табір на декілька днів, де був би один гопник і решта культурної компанії  без шкідливих звичок;
- постаратися пробудити відчуття людяності, добра (це є в кожної людини);
- поступово перейти на релігійну тематику, сказати що Бог не хотів би бачити його таким („Навіщо та дорога, якщо вона не веде до храму”);
- показати альтернативу занятості, провести час по іншому, піти на рокотеку, футбол, концерт, поспілкуватися з розумними людьми, пограти ігри, цікава книжка, інтернет;
- кіно, театр, опера, класична музика  розвивають;
- спортивні ігри гартують дух, командні ігри роблять людину приязнішою, дружнішою, гра в команді виховує взаємоповагу та взаємодопомогу;
- оточити багатьма українськими піснями (рано чи пізно сподобається бо музика хороша, тут треба розуміти принцип: яка музика нас оточує таку музику ми любимо);
- при можливості роби акцент на патріотизмі,  це багато кого вивело з духовної кризи;
- спілкуватися з об’єктом програмного перетворення потрібно без агресії, нехай він зрозуміє що не всі настроєні проти нього;
- великий ефект коли людина займається справою яку любить і яка приносить користь оточуючим, важливо відчувати себе потрібним;
- рекомендується перехід на будь-який інший неформальний рух якщо це можливо;
- якщо інтелект ще не надто низький то виходом з проблеми стає навчання у ВНЗ;
- важливо щоб хлопець брав за приклад інтелігента, еліту, а не зека.

  Розвивати українську молодь повинна влада, саме вона повинна:                                                                                           
                  - підвищити  рівень життя,
                  - фінансувати  молодіжні рухи,
- пропагувати здоровий  спосіб життя,
- фінансувати спортивні рухи, заходи, 
- створювати майданчики, споруди для заняття спортом і т.д.

Оскільки  влада в Україні неукраїнська (якщо не по крові то по суті точно) то їм і начхати на українську молодь, адже нічого з вищезгаданого не робиться.  


Дякую за цікаву розмову. Бажаю успіхів у твоїй просвітницькій діяльності.

Дякую, на все добре.


Інтервю брав (сам в себе) Андрій Дацків


19.06.2007        Андрій Дацків


Виступ Андрія Дацківа
Пониква святкування дня села 26.08. 2007

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!
Односельчани, вітаю вас з днем нашого села!
Не хотілось  би говорити про такі жахливі речі як виродження Української нації, знищення її колиски – села, проблему зайнятості молоді у сільських місцевостях, про таке вже звичне  явище як тотальний алкоголізм (так я в основному  про молодь говорю), духовний, фізичний, культурний занепад молодих людей. .
Скажу, як ми, молоді люди будемо виходити з цієї кризи.
Ось це знамено молодіжної організації „Сокіл” осередок якої створений тут. Одним з основних завдань нашої дiяльностi є виховання молоді фiзично мiцної, духовно здорової, національно свідомої. Відповідно до статуту нашою метою є  розвиток творчого, наукового, орґанізаціного потенціалу молоді. Ми будемо гартуватися як борці за розбудову незалежної Української держави.
  Організація не політична, хоча створена на базі молодіжного складу партії „Свобода” членом якої я є.
На сьогоднішній день для членів нашої організації, тричі на тиждень відбуваються заняття з дужання (себто боротьби), самозахисту та фізичного гарту, заняття проводяться  двома дипломованими інструкторами. В нас є бібліотека, в якій  книжки, газет, дисків націоналістичного змісту. Відбуваються зібрання літературного гуртка, співочого гуртка (на якому ми співаємо патріотичних пісень)...
Звертаюся до молоді – друзі від кожного з нас залежить багато, долучайтеся, ви потрібні організації, а організація потрібна для нашої нації. Ми повинні вдосконалюватися, проявляти себе бо маємо як і кожне село явних і багато не розкритих талантів. Закликаю і інші села створювати осередки, працювати на спільну мету, бо це буде справжнє обєднання (а зараз об’єднанням називають входження націоналістичних партій в олігархічні,  лібералістичні, корупційні, жидівські блоки, ще й на чолі з комуністами – це неприпустимо).   
  У старших, досвідченіших, розумніших односельчан від імені Пониківського „Сокола” прошу підтримки, поради у наших починаннях.
          
          Вельми вдячний за увагу!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар